מאיפה מתחילים

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

רבות מדובר ביתרונותיה של התזונה הטבעית ועד כמה היא חיונית לשמירת הבריאות אך רוב האנשים לא יודעים באמת מה זה אומר ואיך להתחיל ליישם אותה. יש אנשים שכבר עשו כמה צעדים בתחום, כבר היו בסדנאות, למדו מתכון בריא ויותר מפעם אחת שינו את הרגלי התזונה אבל לא הצליחו להתמיד לאורך זמן. אחרים חושבים שלאכול בריא זה לא טעים ( רובם אגב לא באמת ניסו וטעמו ) ויש את אלו שבטוחים שלאכול בריא זה סוג של עונש. 

אני מאמינה שאוכל אמור להיות טעים, טבעי ופשוט, עונתי וטרי, צבעוני ומגוון, קל לעיכול, קל לבישול, נקי מרעלים, מריח טוב וטעים כבר אמרתי? התזונה הטבעית מתבססת על הטבע ועל טבע האדם. זוהי אכילה מתוך הקשבה ברמה הבסיסית ביותר אל הגוף ומודעות אל הסביבה ואל מה שנמצא בה באופן טבעי להזין אותנו. 

לפני הכל חשוב להבהיר שלאכול בריא זו בחירה אישית שנעשת בכל ארוחה מחדש. אני נגד כפייה באכילה ובבחירה של המזון בשום צורה. במיוחד שמדובר בילדים ועל אחת כמה וכמה במתבגרים. הדרך לשתף את הילדים ואת שאר בני הבית בתהליך היא על ידי מתן דוגמה אישית. פחות דיבורים, הטפות והרצאות, יותר מעשים, בישולים וטעימות. מניסיון!

הנה עשר ההמלצות שלי להתחיל לעשות שינוי תזונתי בדרך קלילה ופשוטה.

1. דרך הקשבה והתבוננות פנימה. כל תהליך של שינוי מתחיל מהקשבה עצמית. אפשר להקשיב לכל המומחים ולכל הטרנדים אך נקודת ההתייחסות העיקרית היא זו האישית. ההחלטה של איזה אוכל מתאים לכם היא שלכם בלבד. מתוך הקשבה ברמה הכי בסיסית לגוף ומודעות אל מה שעושה לכם טוב ואל מה שלא. ככה פשוט! אתם קובעים. יש לזהות את התחושות ולבחור במה שעושה טוב, במה שמשביע, טעים וגורם לכם להיות שמחים. רק מתוך התייחסות אישית יהיה חיבור לתהליך שיביא להצלחתו.

2. העדיפו את המזון בצורתו הטבעית. נסו לאכול מזון פחות ארוז, פחות מעובד, פחות מרוסס ופחות מהונדס. אני ממליצה על מזון אורגני אך זו בחירה אישית. מניסין זה לא תמיד זה יקר בהרבה מרשתות השיווק שגם הן לא זולות. אני קונה פחות אבל מה שאני קונה הוא באיכות גבוהה. זוהי גם הדרך שלי לתמוך בעסקים הקטנים המקומיים במקום ברשתות השיווק.

תמצאו חקלאי מקומי שאתם סומכים עליו ועל התוצרת שלו ותקנו ישירות ממנו. ככה תקבלו חומרי גלם טריים הישר מהשדה אל המטבח, בלי שישמרו חודשים בבתי קירור ואו במחסנים של הסופרים הגדולים. לא תאמינו איך זה ישדרג לכם את הטעמים של האוכל ואיזה חיבור תרגישו לטבע ולאדמה שהמזווה שלכם יהפוך להיות ערוגות השדה שלה.

אם בכל זאת קונים מזון ארוז חשוב לקרוא את התוויות המופיעות בגב האריזה. שימו לב שהמרכיב העיקרי (זה שכמותו הכי גדולה) יופיע תמיד בראש הרשימה. אחריו יופיע המרכיב השני, אחריו השלישי וכך הלאה. העדיפו מוצרים עם כמה שפחות מרכיבים. במידה ויש מוצר עם יותר מדי מרכיבים, עם שמות מוזרים ולא מוכרים, זה הסימן שעדיף לא לצרוך אותו ולהשאיר אותו על המדף.

3. לאכול את המזון בהתאם לעונתו כמו שהטבע יצר אותו. אמא אדמה חשבה על הכל! היא חכמה ויש סיבה לכל דבר.

4. תהיו סקרנים ופתוחים להעיז לנסות דברים אחרים וטעמים חדשים. כל הזמן להתחדש, להתנסות ולטעום. תתפלאו כמה מזונות יש מסביבכם שאף פעם לא חשבתם לטעום אותם והם יכולים להיות חלק מהתפריט שלכם.

5. תפנימו שלא מדובר בדיאטה של זבנג וגמרנו אלא באורח חיים בריא ומאוזן שנבנה בקצב אישי. מדובר בהכנסת הרגלים חדשים שיהפכו להיות חלק טבעי מהאכילה ומהטבע שלכם. אין אסור ומותר יש בחירה. ברגע שמבינים את זה יורד המון לחץ ורמת ההנאה עולה.

6. תבחרו כל פעם דבר אחד שאותו אתם רוצים לשנות או להכניס לשגרה ולהתמקד בו. לא לחולל שינויים רבים בבת אחת. ברגע ששינוי נבנה בהדרגה, בקצב איטי ובטוח רוב הסיכויים שהוא ייטמע ויהפוך להרגל ולחלק מאורח החיים שלכם.

7. תזכרו שהכל בתנועה ונתון לשיניים. הדבר היחידי שקבוע בחיים הוא המשתנה התמידי. מעט פילוסופי אבל נכון. אפשר לתכנן תכניות ולסמן ייעדים אך נדרשת גמישות ויכולת להכיל אתגרים ומכשולים שצצים כל הזמן בחיי היומיום. השיח הפנימי שבינכם לבין עצמיכם חייב להיות שיח מכבד ומקדם. תהיו רכים וטובים אל עצמכם כי רק טוב יביא טוב. אז אם במקרה סטיתם מהדרך ולא עמדתם בתכנית שהצבתם לעצמכם לא נורא. לא מתבאסים יותר מדי, לא מפסיקים הכל וזורקים לפח, אלא להפך. לומדים לקבל את המצב ובהחלטה מודעת ממשיכים קדימה ובוחרים שוב לאכול בריא כבר מהארוחה הבאה. 

8. תרחיבו את הידע שלכם בתזונה. כדי לאכול בריא ומאוזן רצוי להכיר את כל אבות המזון ואיך הם נראים בצלחת. חשוב לדעת מהן פחמימות טובות, איזה חלבונים ממולצים, מה הם השומנים החיוניים, למה הם חיוניים ולהכיר את חשיבות המינרליים וההויטמינים על הגוף. זה יקל עליכם לתכנן תפריט ולהזין את הגוף באופן מזין ובריא.

9. תבחרו תחום אחד שגורם לכם להרגיש טוב, שמזין וממלא אותכם והוא לא קשור באוכל. לדוגמה: ריקוד, הליכה, יוגה, שחייה, הקשבה למוזיקה, חוג רקמה, שירה במקהלה, לימודים רוחניים, מדיטציה ועוד. תכניסו לחיים את מה שאתם אוהבים ותתרגלו את מה שבחרתם. זה יעזור לשמור על מצב הרוח, החיוניות והשמחה בדרך.

 10. שחררו את התוצאה. לכל אחד יש את הקצב שלו והשינוי המיוחל יגיע בהתאם. תהנו מהדרך גם אם היא רצופה בטעויות או מעידות. אם תתמידו ותלמדו מטעויות אתם תרגישו שיפור בכל בתחומים.  אני מבטיחה לכם. 

אם קראתם והגעתם עד לכאן ואתם רוצים להעמיק בתהליך מוזמנים לפנות אלי כדי לקבל ליווי אישי/ קבוצתי/ משפחתי, כזה שייתן לכם את הדחיפה המתאימה לבחור את הטוב ביותר לעצמכם, ללמוד איך לאכול בריא ולחיות חיים יותר מאוזנים ושמחים.

בשמחה!! :)))

מאמרים אחרונים בבלוג